Donderdag, 23 november 2017

Hoorzitting Heelsum 29 juni 2016

HeelsumVorig jaar rond de zomer heeft het parochiebestuur tijdens informatiebijeenkomsten op alle locaties gesproken over de situatie waarin wij ons als parochie bevinden, welke toekomstperspectieven er zijn en wat de consequenties daarvan zullen zijn voor de kerken binnen onze parochie.

“Kerksluitingen zijn helaas een pijnlijke realiteit. Het sluiten van een gebouw voelt als een amputatie. Alsof het hart uit de geloofsgemeenschap wordt weggerukt en sommige parochianen ervaren het als een vorm van huisuitzetting. God komt in hun woonplaats op straat te staan en zij zelf ook. Kerksluiting is een rouwproces.” zo stelt kardinaal Eijk in een brief aan parochiebesturen en pastorale teams. En dat ervaren wij als bestuur, net zoals u.

Binnen onze parochie worden de kerken in Doorwerth en Heelsum als eersten aan de eredienst onttrokken en daarna afgestoten. Het pastoraal team is samen met de betrokken pastoraatsgroepen en geloofsgemeenschappen in de omgeving bezig om de pastorale zorg binnen Doorwerth en Heelsum te verankeren en u als parochianen te begeleiden bij dit rouwproces. Maar ook begeleiden naar nieuwe kansen, naar het samengaan met andere geloofsgemeenschappen binnen de parochie soms maar een paar kilometer verder.

Er is vanuit het bisdom voorzien in een procedure, een stappenplan, voor het sluiten en afstoten van kerkgebouwen. Eén onderdeel daarvan is het houden van hoorzittingen op de betreffende locatie met parochianen. Van de hoorzitting wordt ter plekke een verslag gemaakt. Dit verslag wordt aan het eind van een hoorzitting voorgelezen en daarna openbaar gemaakt. Op woensdag 29 jl. vond de hoorzitting in Heelsum plaats. U treft hieronder het verslag aan.

Wanneer u vragen heeft over de pastorale zorg kunt u die stellen aan pastoor Henri ten Have of pastoraal werkers Guido Dieteren of Hans Lucassen. Vragen over de zakelijke kant en de procedure kunt u per mail stellen aan het bestuurssecretariaat: .

Parochiebestuur

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand Hoorzitting Heelsum 29-6-2016.pdfHoorzitting Heelsum 29-6-2016.pdf2016-07-08