Donderdag, 23 november 2017

Laudate Dominum

Laudate DominumHet Latijns Gemengd koor van onze Titus Brandsma parochie, Laudate Dominum is nu ruim een jaar actief. Hoewel het koor nog maar relatief kort bestaat, heeft het al een rijke historie met zich meegenomen, aangezien de basis bestaat uit leden van het voormalige AMDG uit Ede, het Caeciliakoor uit Wageningen en het Cunerakoor uit Rhenen.

Het koor beschikt over twee dirigenten: Ronald de Haan en Simon de Jong en twee organisten: Regina van den Berg en Jan van Laar. Zoals een lid treffend beschreef; “Ik ben erg blij dat je het koor een eenheid ziet worden, het groeit, ook muzikaal. Er wordt vriendschappelijk met elkaar omgegaan en naast de gezelligheid heerst er iedere week een behoorlijke werklust.” Inmiddels heeft het koor al meerdere keren in alle kerken binnen onze parochie gezongen, op Doorwerth en Lunteren na; deze kerken worden de tweede helft van 2016 bezocht. Naast het dienstbaar zijn aan de liturgische vieringen, wat ook door de leden van het koor erg belangrijk gevonden wordt, is het koor het komend jaar ook actief op andere gebieden. Op zaterdag 9 april werkt het koor mee aan een studiedag voor dirigenten in Wageningen, georganiseerd door de NSGV Utrecht. En zaterdagavond 29 oktober geeft Laudate Dominum gezamenlijk met het St. Martinuskoor uit Hoogland een concert in onze kerk van Wageningen. Uitgevoerd wordt onder andere het Te Deum van Dvorák. Het concert wordt herhaald op zondag 8 januari 2017 in Hoogland.