Algemeen Nieuws

Brief voor de Veertigdagentijd 2021

Aartsbisdom UtrechtTijd om het anker van de ziel uit te werpen. Dat is de titel van de brief voor de Veertigdagentijd 2021 van Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht.

We leven in zware tijden. Onze samenleving is tijdens de coronaviruspandemie op drift geraakt. Terwijl de tweede golf van besmettingen nog niet eens voorbij is, zien we al een derde golf op ons afkomen. Het blijft voorlopig ‘alle hens aan dek’.

Online Alphacursus

AlphaWaar vroeger de kerk een plek was waar verondersteld werd dat je erbij hoorde op basis van je geloof, draait het in deze huidige tijd op de eerste plaats om vertrouwen. De Alphacursus is een cursus waar dat vertrouwen met elkaar groeit, door samen een aantal weken met elkaar op te trekken en het praten over het geloof.

Kerstlandschap te Renkum

Kerstlandschap te RenkumVan het Kerstlandschap wat geplaatst is in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopnemingskerk te Renkum is een hele fraaie en stemmige opname gemaakt.

Digitale Kerstmis 2020: Kerststallen

KerststallenVanuit Veenendaal, een hele mooie presentatie over allerlei soorten kerststallen, van uit diverse plekken in de wereld.

Publiek kiest Mariakerk Renkum als de meest gastvrije van het Oosten

Maria van RenkumDe kerk van OL Vrouw ten Hemelopneming in Renkum, deel van de parochie zalige Titus Brandsma, is door het publiek uitgeroepen tot de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland! Donderdag 29 oktober maakte Roy de Witte, gedeputeerde cultuur en erfgoed van de provincie Overijssel bekend, dat de Renkumse kerk de publieksprijs van 1.000 euro heeft gewonnen met liefst 1.269 van de ruim 5.000 uitgebrachte stemmen.

Lees meer...

Wie zingt er met mij/ons mee?

Kinderkoor EigenwijsOp 15 november zal er in de MVR kerk te Bennekom een gezinsviering worden gehouden. Dit is doorgaans de Alexanderschool Gezinsviering. Dit jaar is het anders: het wordt een viering voor iedereen. Kinderen van andere scholen mogen ook komen en/of meezingen. Deze viering wordt voorbereid door de werkgroep Gezinsviering en de dirigent van kinderkoor EigenWijs.

Een pastoraal woord van kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht

Aartsbisdom UtrechtDe eerste golf van de coronaviruspandemie dit voorjaar was een lange, donkere tunnel. De tv-beelden uit binnen- en buitenland waren soms apocalyptisch van aard en zullen ons altijd bij blijven: overvolle ziekenhuisgangen met ernstig zieke en stervende patiënten, uitvaarten die met slechts een handjevol of zelfs zonder nabestaanden moesten plaatsvinden. Ook de tv-beelden uit landen waar aan het coronavirus overleden mensen met vrachtwagens werden afgevoerd naar provisorische koelcellen, staan op ons netvlies gebrand.

Vrouwen van Nu Wageningen te gast bij Maria van Renkum

Vrouwen van NuDe ‘Vereniging Vrouwen van Nu Wageningen’ heeft een geschikte plek ontdekt om - zeker ook in coronatijd - op bezoek te komen: de Mariakerk en het Mariapark in Renkum. Voor twaalf leden leidt 22 september de excursie op de fiets naar de kerk. Op het programma staat een lezing over de geschiedenis van de icoonschilderkunst, met een rondleiding door het Rosarium Mariae om de Renkumse iconen te aanschouwen. Het gezelschap komt ook heel veel te weten over de historie van de kerk en vooral het beeld van Maria van Renkum.

Lees meer...

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.