Algemeen Nieuws

Bijbelcursus voor dummies

Bijbelcursus voor dummiesIn de Veertigdagentijd zal pastor Guido Dieteren weer een ‘Bijbelcursus voor Dummies’ presenteren. Eerdere edities waren een succes. Daarom komt er een vervolg. Deze Bijbelcursus is bedoeld voor iedereen die méér wil weten over dit bijzondere boek.

Lees meer...  

2000 – 2020: 20 jaar parochiereizen

Parochiereis 2020

Jordanië en Israël

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat pastor Guido Dieteren de allereerste parochiereis heeft verzorgd. Wat is er bij dit jubileum dan mooier om terug te gaan naar de ‘roots’ van 20 jaar parochiereizen. En met al die 2-en in het thema moeten het natuurlijk wel 2 landen worden. De parochiereis 2020 gaat naar… Jordanië en Israël!

Lees meer...  

Met KBO naar Passiespelen Tegelen

Passie Spelen TegelenOp zondag 24 mei vertrekt een touringcar met leden van de katholieke ouderenvereniging KBO naar Tegelen, Limburg, voor het bijwonen van een voorstelling van de Passiespelen.

Lees meer...  

Vormelingendagen

VormelingendagenBeste Vormeling, ga jij binnenkort beginnen met de voorbereiding op je H. Vormsel? Of ben je al bezig? Of ben je juist net gevormd? Dan ben jij van harte welkom op deze Vormelingendagen!

Lees meer...  

Interesse in het zingen van Gregoriaans?

GregoriaansBent u geïnteresseerd in het Gregoriaans en zou u het graag eens willen zingen in een liturgische viering? Met ingang van 2019 is daar binnen onze parochie de gelegenheid voor.

Lees meer...  

105de Werelddag van de migrant en vluchteling

Vluchtelingen en migrantenOp 29 september 2019 is de viering van de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling. Paus Franciscus heeft hiervoor een boodschap geschreven waarvan u de Nederlandse vertaling die u hieronder als bijlage kunt vinden.

Lees meer...  

Titus Brandsma herdacht in de kerk van Renkum

Titus Brandsma“Titus Brandsma is als de verbaasde man uit het Evangelie. Goed zaad is gezaaid, maar veel onkruid is opgekomen. Titus verbaasde zich over de misstanden, die in de maatschappij woekerden als onkruid. Hij wilde de situatie veranderen door direct contact te leggen met de mensen: met de arme inwoners van Oss, met de studenten aan de Universiteit van Nijmegen, met de redacteuren van katholieke kranten. Zijn inzet voor de medemens en zijn verzet tegen de nazi’s leidden tot zijn dood.

Lees meer...  

Mariabeeld 1 mei naar nieuwe kapel op kerkhof Doorwerth

Mariakapel DoorwerthOp de eerste dag van de meimaand – Mariamaand plaatst de Doorwerthse gemeenschap het beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in de nieuw gebouwde Mariakapel op het kerkhof. Vanaf 15.00 uur gaat pastor Toos Jurrius voor in gebed. Het koor van Doorwerth ‘’De Gave’ zingt Marialiederen. Bezoekers kunnen een kaarsje opsteken.

Lees meer...  

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.