Algemeen Nieuws

Publiek kiest Mariakerk Renkum als de meest gastvrije van het Oosten

Maria van RenkumDe kerk van OL Vrouw ten Hemelopneming in Renkum, deel van de parochie zalige Titus Brandsma, is door het publiek uitgeroepen tot de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland! Donderdag 29 oktober maakte Roy de Witte, gedeputeerde cultuur en erfgoed van de provincie Overijssel bekend, dat de Renkumse kerk de publieksprijs van 1.000 euro heeft gewonnen met liefst 1.269 van de ruim 5.000 uitgebrachte stemmen.

Lees meer...  

Wie zingt er met mij/ons mee?

Kinderkoor EigenwijsOp 15 november zal er in de MVR kerk te Bennekom een gezinsviering worden gehouden. Dit is doorgaans de Alexanderschool Gezinsviering. Dit jaar is het anders: het wordt een viering voor iedereen. Kinderen van andere scholen mogen ook komen en/of meezingen. Deze viering wordt voorbereid door de werkgroep Gezinsviering en de dirigent van kinderkoor EigenWijs.

Lees meer...  

Een pastoraal woord van kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht

Aartsbisdom UtrechtDe eerste golf van de coronaviruspandemie dit voorjaar was een lange, donkere tunnel. De tv-beelden uit binnen- en buitenland waren soms apocalyptisch van aard en zullen ons altijd bij blijven: overvolle ziekenhuisgangen met ernstig zieke en stervende patiënten, uitvaarten die met slechts een handjevol of zelfs zonder nabestaanden moesten plaatsvinden. Ook de tv-beelden uit landen waar aan het coronavirus overleden mensen met vrachtwagens werden afgevoerd naar provisorische koelcellen, staan op ons netvlies gebrand.

Lees meer...  

Vrouwen van Nu Wageningen te gast bij Maria van Renkum

Vrouwen van NuDe ‘Vereniging Vrouwen van Nu Wageningen’ heeft een geschikte plek ontdekt om - zeker ook in coronatijd - op bezoek te komen: de Mariakerk en het Mariapark in Renkum. Voor twaalf leden leidt 22 september de excursie op de fiets naar de kerk. Op het programma staat een lezing over de geschiedenis van de icoonschilderkunst, met een rondleiding door het Rosarium Mariae om de Renkumse iconen te aanschouwen. Het gezelschap komt ook heel veel te weten over de historie van de kerk en vooral het beeld van Maria van Renkum.

Lees meer...  

Bedevaart naar Kevelaer

KevelaerOp zaterdag 3 oktober zal de Arnhemse broederschap O.L.V. van Kevelaer weer op bedevaart naar Kevelaer gaan. Pastoor Jozef Tuan gaat mee als aalmoezenier. Verder gaan mee mgr. Herman Woorts, pastoor Henri ten Have, diaken Stan Kruszynski en diaken Ronald Heinen.

Lees meer...  

Een nieuw gezicht in onze parochie

Erik Rozeman Sommigen hebben Erik Rozeman misschien al gezien, in de kerk, of in de kindercatechese. Erik is vijfdejaars priesterstudent, en is een week geleden begonnen als stagiair in onze parochie.

Lees meer...  

Vastenactie 2020: Eindresultaat

Vastenactie 2020 Binnen onze parochie was dit jaar gekozen voor een project van de stichting Solidair met India. Dit project “hulp aan moeders van gehandicapte kinderen” was als “eigen doel” aangemeld bij de landelijke Vastenactie. Dat had als voordeel dat zij het door ons bijeengebrachte bedrag met de helft zouden verhogen. Behalve Rhenen dat een eigen project heeft, hebben alle locaties meegedaan. Door de sluiting van de kerken half maart vanwege de corona vervielen vele tweede collectes die voor dit doel bestemd waren. Ook de diverse activiteiten die ten behoeve van de vastenactie zouden worden georganiseerd konden hierdoor niet doorgaan.

Lees meer...  

Pater Leon Goertz cp overleden

Leon GoertzDe oud-pastoor van Renkum, pater Leon (Leo Joseph Gabriël) Goertz cp. is na een moeilijke periode van ziekte overleden op de leeftijd van 81 jaar. Hij was geboren op 4 januari 1939 te Maria Hoop en deed op 10 september 1959 zijn professie bij de Congregatie der Passionisten, en werd op 17 juli 1965 tot priester gewijd.

Lees meer...  

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.