Algemeen Nieuws

Bedevaart naar Kevelaer

KevelaerOp zaterdag 3 oktober zal de Arnhemse broederschap O.L.V. van Kevelaer weer op bedevaart naar Kevelaer gaan. Pastoor Jozef Tuan gaat mee als aalmoezenier. Verder gaan mee mgr. Herman Woorts, pastoor Henri ten Have, diaken Stan Kruszynski en diaken Ronald Heinen.

Lees meer...

Een nieuw gezicht in onze parochie

Erik Rozeman Sommigen hebben Erik Rozeman misschien al gezien, in de kerk, of in de kindercatechese. Erik is vijfdejaars priesterstudent, en is een week geleden begonnen als stagiair in onze parochie.

Drie nieuwe Alphacursussen van start

AlphaOntmoeten, vragen en ontdekken! De Alphacursus is bedoeld om elkaar in alle vrijblijvendheid te leren kennen, samen te praten en meer te ontdekken over de zin van het leven en het christelijke geloof. Of misschien wil jij gewoon je kennis over het geloof opfrissen. Dat mag ook! Er is ruimte voor al je vragen. In september beginnen in onze eigen parochie 3 Alphacursussen: maandag 21-9, dinsdag 22-9 en vrijdag 25-9.

Vastenactie 2020: Eindresultaat

Vastenactie 2020 Binnen onze parochie was dit jaar gekozen voor een project van de stichting Solidair met India. Dit project “hulp aan moeders van gehandicapte kinderen” was als “eigen doel” aangemeld bij de landelijke Vastenactie. Dat had als voordeel dat zij het door ons bijeengebrachte bedrag met de helft zouden verhogen. Behalve Rhenen dat een eigen project heeft, hebben alle locaties meegedaan. Door de sluiting van de kerken half maart vanwege de corona vervielen vele tweede collectes die voor dit doel bestemd waren. Ook de diverse activiteiten die ten behoeve van de vastenactie zouden worden georganiseerd konden hierdoor niet doorgaan.

Pater Leon Goertz cp overleden

Leon GoertzDe oud-pastoor van Renkum, pater Leon (Leo Joseph Gabriël) Goertz cp. is na een moeilijke periode van ziekte overleden op de leeftijd van 81 jaar. Hij was geboren op 4 januari 1939 te Maria Hoop en deed op 10 september 1959 zijn professie bij de Congregatie der Passionisten, en werd op 17 juli 1965 tot priester gewijd.

Ad Vernooij, diaken Doorwerth - Heelsum, overleden

Ad VernooijAd Vernooij, die diaken is geweest in de parochiekerken van Doorwerth (1990-2001) en Heelsum (1993-2001), is zaterdag 16 mei in de leeftijd van 87 jaar overleden. De uitvaartdienst in de kerk van OL Vrouw ten Hemelopneming te Renkum en de begrafenis op de R-K begraafplaats in Doorwerth vinden in besloten kring plaats.

Paasbrief Nederlandse bisschoppen

Pasen en Corona“Deze Goede Week, die met Palmzondag begon, verloopt heel anders dan ons vertrouwd is. En ook Pasen zal dit jaar vreemd zijn.” Zo opent de brief die de Nederlandse bisschoppen voor Pasen 2020 aan de gelovigen hebben geschreven.

Een groet van de aartsbisschop - Paastriduum

Aartsbisdom UtrechtWe leven in een onzekere tijd, het coronavirus heeft om zich heen gegrepen en voor veel verdriet, onrust en angst gezorgd. De door de overheid getroffen maatregelen hebben diep ingegrepen in ons leven, ook veel kerkelijke vieringen kunnen niet door u worden bijgewoond, al blijven we natuurlijk wel bidden voor alle getroffenen en God vragen dat het virus zal verdwijnen. Nu kunnen helaas ook de vieringen van de Goede Week en Pasen geen publieke vieringen zijn. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.