Algemeen Nieuws

Vastenactie: Solidair met India

Vastenactie 2020Nu duidelijk is dat we tot en met Pinksteren geen vieringen meer hebben in onze kerken en dus ook geen collectes meer voor de Vastenactie 2020, wordt er een extra beroep op u gedaan om een gift digitaal over te maken. Natuurlijk bevinden we ons met de dreiging van Corona in bizarre omstandigheden waarbij we zeer op ons zelf worden teruggeworpen, maar onze zusters en broeders in India zijn het gewoon om in bizarre omstandigheden te verkeren!

Emeritus-pastoor Hans van de Schepop overleden

Hans van de SchepopVia het bisdom bereikte ons het bericht dat emeritus-pastoor Hans van de Schepop op de leeftijd van 82 jaar na periode van ziekte is overleden. Hij was van 1973 tot 1981 pastor van de parochie Verrijzenis des Heren te Wageningen, en heeft in 1981 ook gewerkt in de parochie St. Johannes de Doper Geboorte te Wageningen in de periode dat daar tijdelijk geen pastoor was.

Lees meer...

Kerk in Renkum meest gastvrije van het oosten?

Logo Gastvrije KerkDe Onze Lieve Vrouw ten Hemel­opneming-kerk in Renkum maakt kans op de titel: Meest gastvrije kerk van Oost-Nederland. De stichting ‘Welkom in de Kerk’ heeft vijf kerken in Gelderland en vijf in Overijssel genomineerd.

Vastenboodschap van kardinaal Eijk

Aartsbisdom Utrecht“God probeert voortdurend om ons goede dingen te geven, maar onze handen zijn te vol om deze geschenken aan te nemen.” Dit citaat – vermoedelijk ten onrechte toegeschreven aan de heilige Augustinus – geeft kernachtig het belang van de Veertigdagentijd weer.

2000 – 2020: 20 jaar parochiereizen

Parochiereis 2020

Jordanië en Israël

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat pastor Guido Dieteren de allereerste parochiereis heeft verzorgd. Wat is er bij dit jubileum dan mooier om terug te gaan naar de ‘roots’ van 20 jaar parochiereizen. En met al die 2-en in het thema moeten het natuurlijk wel 2 landen worden. De parochiereis 2020 gaat naar… Jordanië en Israël!

Lees meer...

Interesse in het zingen van Gregoriaans?

GregoriaansBent u geïnteresseerd in het Gregoriaans en zou u het graag eens willen zingen in een liturgische viering? Met ingang van 2019 is daar binnen onze parochie de gelegenheid voor.

105de Werelddag van de migrant en vluchteling

Vluchtelingen en migrantenOp 29 september 2019 is de viering van de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling. Paus Franciscus heeft hiervoor een boodschap geschreven waarvan u de Nederlandse vertaling die u hieronder als bijlage kunt vinden.

Titus Brandsma herdacht in de kerk van Renkum

Titus Brandsma“Titus Brandsma is als de verbaasde man uit het Evangelie. Goed zaad is gezaaid, maar veel onkruid is opgekomen. Titus verbaasde zich over de misstanden, die in de maatschappij woekerden als onkruid. Hij wilde de situatie veranderen door direct contact te leggen met de mensen: met de arme inwoners van Oss, met de studenten aan de Universiteit van Nijmegen, met de redacteuren van katholieke kranten. Zijn inzet voor de medemens en zijn verzet tegen de nazi’s leidden tot zijn dood.

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.