Brief voor de Veertigdagentijd 2021

Aartsbisdom UtrechtTijd om het anker van de ziel uit te werpen. Dat is de titel van de brief voor de Veertigdagentijd 2021 van Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht.

We leven in zware tijden. Onze samenleving is tijdens de coronaviruspandemie op drift geraakt. Terwijl de tweede golf van besmettingen nog niet eens voorbij is, zien we al een derde golf op ons afkomen. Het blijft voorlopig ‘alle hens aan dek’.

Ook het kerkelijk leven lijdt ernstig onder deze pandemie. Vorig jaar waren onze kerkgebouwen enkele maanden niet toegankelijk voor publieke vieringen. Daarna was er stapsgewijs meer mogelijk, volgens een strikt protocol, momenteel geldt een maximum van dertig aanwezigen bij een viering. In deze onwerkelijke, want bizarre, werkelijkheid begint met Aswoensdag de Veertigdagentijd waarin wij ons voorbereiden op het hoogfeest van Pasen.......

Zie het bijgevoegde document voor het volledige artikel.

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.