Cappella ad Fluvium viert lustrum

Cappella ad FluviumIn 2012 bestond het Arnhemse projectkoor Cappella ad Fluvium 15 jaar. Om dit te vieren was er nauwelijks iets feestelijkers te bedenken dan de Mariavespers van Claudio Monteverdi uit 1610.

Het werk bezit een voor die tijd ongekende virtuositeit en uitbundigheid en nu, ruim 400 jaar later, wordt het nog steeds gezien als een mijlpaal in de muziekgeschiedenis en is het een feestelijk avontuur voor zowel de luisteraars als de uitvoerenden.

Dirigent Dirkjan Horringa heeft met dit werk inmiddels de nodige expertise opgedaan en weet met de 28 ervaren koorzangers tot de kern van dit meesterwerk door te dringen. Cappella ad Fluvium voerde de Mariavespers eind 2012 reeds enkele malen uit. Het is een eer om in februari 2013 de vespers nogmaals te mogen uitvoeren in de Bernulfuskerk te Oosterbeek. De nadruk ligt bij deze uitvoering op het koor, waarbij de soli voor rekening komen van koorleden en er - in plaats van een instrumentaal ensemble - een uitgebalanceerde begeleiding is door orgel en cello.

Deze Monteverdi's Mariavesper wordt uitgevoerd door:
Projectkoor Cappella ad Fluvium o.l.v. Dirkjan Horringa
m.m.v. Stephen Taylor (orgel) en Sarah Walder (cello).

Concert

  • Zondagmiddag 24 februari om 15.00 uur: St. Bernulfuskerk – Utrechtseweg 129 - Oosterbeek

Informatie & Voorverkoop: www.adfluvium.nl
Toegangsprijs: € 15 (kassa), € 12,50 (voorverkoop via website www.adfluvium.nl), CJP/studenten € 7,50

Capella ad Fluvium

Cappella ad Fluvium is een projectkoor dat zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld. Het koor trekt door zijn bijzondere kwaliteiten en muziekkeuze deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Er wordt onder leiding van Dirkjan Horringa gewerkt met gevorderde amateurzangers en beroepsmusici. Cappella ad Fluvium heeft zich gespecialiseerd in werken uit Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Het koor is steeds op zoek naar bijzondere werken uit die periode, maar schuwt ook uitstapjes naar hedendaagse muziek niet.

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.