Parochiereis 2013 naar de Balkan - Vervolg

MedjugorjeOok dit najaar zal ik, pastor Guido Dieteren, vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen.

En deze keer is het misschien een wat onbekendere, maar zeker niet minder bijzondere bestemming: de Balkan. Of wat preciezer, de landen die deel uitmaakten van het voormalige Joegoslavië. En dat zijn Slovenië, Kroatië, Montenegro, Bosnië/Herzegovina en Servië (en ook Macedonië, maar daar komen we deze reis niet).

Het zijn landen met een rijke historie, die natuurlijk ook een bijzondere plek hebben gekregen in de recente wereldgeschiedenis. Hier zullen we zien hoe islam en (rooms-katholiek) christendom elkaar ontmoeten en soms ook samengaan. We bezoeken beroemde hoofdsteden als Belgrado, Sarajevo, Ljubljana en Zagreb, maar ook historische plaatsen als Trogir, Split, Dubrovnik en Kotor. Uiteraard zien we de beroemde brug van Mostar, komen we in de Mariabedevaartplaats Medjugorje, varen we door de onderaardse grotten van Postojna, bezichtigen we de joodse synagoge van Novi Sad en wandelen we naar de wereldberoemde watervallen bij het Plitvicemeer. We vertoeven in rustieke havenplaatsjes en ruige bergdorpjes. We treden in de voetsporen van missionerende apostelen en pauselijke hoogwaardigheidsbekleders. We wandelen door woeste kloven, rusten op idyllische stranden, trekken door ongerepte wouden en zwemmen in azuurblauwe wateren. We bezoeken Romeinse ruïnes, imposante kathedralen, kleurrijke moskeeën, eeuwenoude kloosters en middeleeuwse kastelen.

De oecumenische parochiereis 2013 zal gehouden worden van
vrijdag 6 september t/m vrijdag 20 september 2013

Het belooft een heel speciale reis te worden. Want of u nu houdt van culturele pracht, of geniet van de landschappelijke schoonheid, of u nu op zoek bent naar Bijbelse inspiratie of interreligieuze ontmoetingen, deze rondreis over de Balkan heeft het allemaal te bieden.

Zoals gebruikelijk wordt het weer een complete 15-daagse reis met een op maat samengesteld reisprogramma, waarbij veel te zien en te beleven valt. En waarbij natuurlijk de nadruk ligt op het reizen samen met elkaar vanuit een Bijbels-religieuze achtergrond.

Mocht uw interesse gewekt zijn voor deze reis, komt u dan naar de
informatiebijeenkomst op woensdagavond 15 mei
in de Gedachtenishal, Herenstraat 82 te Rhenen.

Uiteraard kunt u ook voor verdere informatie en een reisprogramma vrijblijvend contact met mij opnemen:
pastor Guido Dieteren,
telefoon: 0317-619198
email:

Zie tevens de poster in de bijlage.

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand Balkan poster2.pdfBalkan poster2.pdf2013-04-06

 

Balkanreis
Klik op het kaartje om te vergroten.

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.