Kan paus Franciscus de Nederlandse RK-kerk redden?

Paus FranciscusDe rooms-katholieke kerk in ons land heeft het moeilijk. Steeds minder kerkgangers, steeds minder inkomsten met als gevolg ingrijpende parochiefusies en pijnlijke kerksluitingen.

Gelukkig hebben we sinds vier jaar paus Franciscus die optimisme en bezieling lijkt te hebben teruggebracht bij grote groepen katholieken in Nederland. Maar is dit genoeg om de Godslamp brandende te houden?

Stijn Fens zal hierover een inspirerende lezing houden in de kerk te Bennekom, op 4 april 2017. Aanvang 20.00 uur.

 

Over Stijn Fens

Stijn FensIn oktober 1978 bezocht ik voor het eerst Rome en wil er sindsdien nooit meer weg. Maakte als toerist het conclaaf mee waarin Johannes Paulus II tot paus gekozen werd. Een fascinatie voor het Vaticaan en haar bewoners was geboren.

Ik studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam, met als hoofdvak Italiaans. In 1990 trad ik in dienst van de KRO, waar ik al snel verslaggever werd bij RKK Kruispunt. Later werd ik eindredacteur van programma's als Tussen Hemel en Aarde en Soeterbeeck. In 2005 deed ik in Rome verslag van de dood van Johannes Paulus II en van het daarop volgende conclaaf. Ik deed vaak commentaar bij plechtigheden uit Rome en ging met de paus op reis.

Begin 2008 maakte ik samen met Bart Ruijs een serie over het dagelijks leven in het Vaticaan onder de titel Kijk het Vaticaan. Deze serie kreeg in 2009 een vervolg en is op DVD uitgebracht. In 2010 verscheen mijn boek ‘Vaticanië. De geheimen van de paus’. Eind april 2013 verscheen 'De Nieuwe Paus', het eerste Nederlandstalige boek over paus Franciscus. In november 2015 was ik een van de vier journalisten die het eerste Nederlandse interview met paus Franciscus maakten.

Momenteel ben ik redacteur en columnist bij dagblad Trouw. Ook werk ik aan een boek over mijn katholieke wortels.

 

 

 

 

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.