Kerk in Renkum meest gastvrije van het oosten?

Logo Gastvrije KerkDe Onze Lieve Vrouw ten Hemel­opneming-kerk in Renkum maakt kans op de titel: Meest gastvrije kerk van Oost-Nederland. De stichting ‘Welkom in de Kerk’ heeft vijf kerken in Gelderland en vijf in Overijssel genomineerd.

Tot 1 mei kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op www.gastvrijekerk.nl. De winnaar wordt 14 mei bekend gemaakt.

Het bedevaartsoord Maria van Renkum behoort tot de tien uitverkorenen, omdat de kerk voldoet aan de omschrijving van een gastvrije kerk. Zo is de kerk elke dag van 9 tot 16 uur geopend voor iedereen die stilte zoekt voor gebed of meditatie of een kaarsje bij Maria van Renkum wil opsteken. Rond deze tijd worden er vijf toeristische wegwijzers Maria van Renkum geplaatst. De kerk organiseert jaarlijks vijf bedevaarten, ontvangt groepen op aanvraag en zet koffie en thee klaar. De geloofsgemeenschap Renkum-Heelsum (www.mariavanrenkum.nl) geeft veel publiciteit aan de kerk en activiteiten. Zo zijn er nog veel meer redenen te noemen waarom de R-K kerk van Renkum een gastvrije kerk is die steeds open staat voor iedereen.

Stemmen

Eén prijs heeft Renkum al gewonnen: een plaats bij ‘de meest gastvrije tien kerken van Gelderland en Overijssel’ die recht geeft op opname in een speciaal magazine en op een korte promotiefilm. Half mei is bekend of Renkum zelfs dé winnaar wordt. Iedere Titus Brandsma-parochiaan kan daaraan bijdragen door haar of zijn stem uit te brengen op www.gastvrijekerk.nl.

De prachtige uitbeelding van de stad Bethlehem en de stal waarin Jezus is geboren, trekt in de kersttijd veel bezoekers.

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.