U kunt nog stemmen voor Renkum als gastvrije kerk

Gastvrije kerkOp de website www.gastvrijekerk.nl kunt u nog stemmen voor de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland. De OL Vrouw ten Hemelopnemingkerk in Renkum staat vooralsnog op de eerste plaats.

Samen met negen andere kerken in Gelderland en Overijssel is de kerk van Renkum genomineerd voor de titel. Daarvoor moet de kerk voldoen aan een aantal criteria zoals: vaak open, makkelijk vindbaar, gastvrije ontvangst, veel activiteiten, ruime informatie. De kerk van Renkum is dagelijks open, goed bereikbaar, heet bezoekers welkom in kerk, Mariatuin en pastorie, organiseert bedevaarten en geeft royaal publiciteit.

Als bedevaartoord met het beeld van Maria van Renkum, dat al bestond in het jaar 1380, neemt de kerk een bijzondere positie in.

Wilt u als medeparochiaan helpen om de parochiekerk van Renkum te bekronen, stemt u dan gauw op de website www.gastvrijekerk.nl. De geloofsgemeenschap Renkum-Heelsum is blij met uw stem.

Bovenaanzicht kerk OL Vrouw ten Hemelopneming Renkum

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.