Drie nieuwe Alphacursussen van start

AlphaOntmoeten, vragen en ontdekken! De Alphacursus is bedoeld om elkaar in alle vrijblijvendheid te leren kennen, samen te praten en meer te ontdekken over de zin van het leven en het christelijke geloof. Of misschien wil jij gewoon je kennis over het geloof opfrissen. Dat mag ook! Er is ruimte voor al je vragen. In september beginnen in onze eigen parochie 3 Alphacursussen: maandag 21-9, dinsdag 22-9 en vrijdag 25-9.

Andere parochies ondersteunen ons met begeleiders en met sprekers die op inspirerende wijze komen spreken over diverse onderwerpen. We sluiten daarbij aan bij zo'n 75 katholieke kerken binnen Nederland waar dit al regelmatig gebeurt.

Elke avond begint met een moment van ontmoeting. Hét moment om elkaar te zien en op een ontspannen manier elkaar te leren kennen. Daarna luisteren we naar een kort verhaal of kijken we een video. In elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. De deelnemers praten na de inleiding in kleine gespreksgroepen door over het thema. Onderwerpen die onder meer besproken zullen worden zijn:

• Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Ergens halverwege zal er ook een 'Alpha-weekend' plaatsvinden met alle drie de cursussen samen. In het weekend staat het thema 'De Heilige Geest' centraal. Onderwerpen die dan aan bod komen zijn: 'Wie is de Heilige Geest?', 'Wat doet de Heilige Geest?' en 'Hoe kan ik vervuld worden door de Heilige Geest?' Ook dan is er ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Deelnemers zijn eigenlijk altijd erg enthousiast over het weekend.

De cursus is gratis en vrijblijvend en duurt 10 weken.
Alpha online (Engels) – maandag 21 september, 20:00 uur.
Alpha online (Nederlands) – dinsdag 22 september, 20:00 uur.
Alpha fysiek (Nederlands) – vrijdag 25 september, 18:45 uur met een uitgebreide koffietafel in Wageningen.

Voor vragen en/of aanmelden kun je contact opnemen via of bij Daniëlle op 06-15 380 590 (ook Whatsapp). Voor meer informatie: www.tituszoekt.nl. Aanmelden bij voorkeur per e-mail zodat wij u op de hoogte kunnen houden.

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.