bonnencollecteede.jpgBij Katholiek Ede bestaat het merendeel van de collecteopbrengst nu uit collectebonnen. De bon wint het van het contante geld in de mand.

Op het secretariaat bij de Antonius van Paduakerk is een pinautomaat aanwezig. Belangrijk is ook de actieve opstelling van het secretariaat van de geloofsgemeenschap Ede-Lunteren. Anneke Busscher en haar collega’s sporen medeparochianen aan collectebonnenkaarten te kopen én te pinnen. Sinds de plaatsing van de pinautomaat, 2½ jaar geleden, is hier voor royaal 10.000 euro aan collectebonnen gepind.

Op drie, vaak vier dagen in de week zijn collectebonnen in Ede verkrijgbaar: dinsdag tot en met donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur en vaak ook rond de zondagsviering bij Anneke Busscher.

Pinnen
Het pinnen en gebruik van collectebonnen is makkelijk, veilig en voordelig. De Belastingdienst accepteert bankoverschrijvingen (dus ook pinbetalingen) aan de parochie als een fiscaal aftrekbare gift.

Thuis bezorgd
Ook wanneer u via de bank collectebonnen bestelt bij de parochie, kunt u het aankoopbedrag als gift opgeven bij uw belastingaangifte. Bovendien krijgt u de bonnen thuis bezorgd. (In Bennekom ontvangt u ze van Gerard Bolscher bij de zondagsviering.)

Zó betaalt u aan de parochie voor de bestelling van bonnenkaarten. Op bankrekening NL72 RABO 0156 2767 20 van de parochie z. Titus Brandsma maakt u het bedrag over. U kunt kiezen voor één of meer kaarten van € 20,-, € 50,- of € 100,- (met 20 bonnen van achtereenvolgens € 1,-, € 2,50 of € 5,-). Vermeld welke en hoeveel kaarten u wilt ontvangen, en ook wat uw adres is.

In Oosterbeek, Renkum, Veenendaal en Wageningen zijn collectebonnenkaarten bij het secretariaat tijdens openingsuren verkrijgbaar tegen contante betaling; in Renkum en Veenendaal ook na de zondagsviering. Bankoverschrijving aan de parochie of pinbetaling in Ede heeft de voorkeur.

Collectemanden_Ede.jpg
De collectemanden in Ede tellen een hogere opbrengst uit bonnen dan uit munten en muntbiljetten.