Kies voor het gemak van de collectebon

Er zijn een witte collectebonnenkaart (met bonnen van € 1,-), een gele (bonnen van € 2,50) en een groene (bonnen van € 5,-).Met collectebonnen in uw portemonnee hoeft u niet meer te denken aan contant geld voor de collecte. Bij de eerste en tweede collecte in de zeven kerken van onze parochie kunt u namelijk bonnen gebruiken in plaats van munten of muntbiljetten.

De parochie zalige Titus Brandsma geeft drie soorten collectebonnenkaarten uit. Elke kaart telt 20 bonnen in één munteenheid: € 1,-, € 2,50 of € 5,-. De kaart kost dus € 20,-, € 50,- of € 100,-. Met een bonnenkaart kunt u dus veel collectes vooruit.

Hoe verkrijgbaar?

U kunt de collectebonnen kopen op locatie, bij uw geloofsgemeenschap, of bij de parochie. Op locatie, tegen contante betaling:

• Bennekom: bij Gerard Bolscher na de viering, of op aanvraag via de mail: ;
  • Ede-Lunteren: bij het secretariaat, maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur;
  • Oosterbeek-Doorwerth: bij het secretariaat, woensdag en donderdag open van 9.30 tot 12.00 uur;
  • Renkum-Heelsum: bij Cor van Silfhout na de viering, of op telefonische afspraak: 06 – 42 92 19 76;
  • Rhenen: bij Mariel Koch of Nico de Groot na de viering;
  • Veenendaal: bij het secretariaat, dinsdag en donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur, of bij het dienstdoend locatieraads- / pastoraatsgroepslid na de viering;
  • Wageningen: bij het secretariaat, maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Bij de parochie, via een bankoverschrijving naar rekening NL72 RABO 0156 2767 20 ten name van parochie z. Titus Brandsma. Vermeld op uw overschrijving uw naam, adres en de gewenste soort kaart(en). Voorbeeld: als u vijf kaarten met 20 bonnen van € 1,- wilt, vermeld dan: vijf kaarten met bonnen van 1 euro. Bij de parochie bestelde bonnenkaarten krijgt u thuisbezorgd.

Gemak en voordeel

Behalve gebruiksgemak leveren collectebonnenkaarten u nog een voordeel op: de mogelijkheid van belastingaftrek als gift. Bewaart u daarvoor het bovenste deel van de kaart waarop uw naam, adres en de uitgiftedatum staan. Koopt u de kaarten via de parochie, dan geldt uw bankoverschrijving als bewijs van betaling. Van uw bijdrage met contant geld aan de collecte heeft u geen bewijs, van uw aankoop van bonnenkaarten wel. De fiscus erkent de aankoop van collectebonnen als gift, net als uw bijdrage aan Kerkbalans. Alle bonnenkaarten die u in 2020 koopt, kunt u volgend jaar als gift opgeven bij uw belastingaangifte over 2020.

Voorbeeld van een collectebonnenkaart

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.