Parochievernieuwing

Algemeen Nieuws

Benoeming Mr. Erik Rozeman

Erik Rozeman

Met vreugde delen wij u mee dat per 1 september a.s. onze bisschop, kardinaal Eijk, voor onze parochie heeft benoemd:  Mr. Erik Rozeman

In het afgelopen jaar heeft Erik zijn pastorale stage in onze parochie voltooid. De beperkte bezetting van het pastorale team en de lopende projecten in de parochie heeft de bisschop doen besluiten aan hem het verzoek voor te leggen een eerste benoeming in dezelfde parochie te willen aanvaarden. Hierop heeft Erik van harte ja” gezegd.

Vacature Financiele kracht

AdministratiefDe R.K. Parochie zalige Titus Brandsma is één van de parochies binnen het Aartsbisdom Utrecht en bestrijkt globaal het gebied van Rhenen tot en met Oosterbeek, en van Lunteren tot en met Wageningen.

Cantorcursus binnen ons bisdom

KoorIn de afgelopen jaren, en vooral het afgelopen jaar, is de functie van de taak cantor, steeds nadrukkelijker in beeld gekomen. Met name door de maatregelen rondom de corona pandemie, hebben we binnen ons bisdom met regelmaat een cantor in vieringen de liturgische muziek zien verzorgen. Het is niet uit te sluiten dat de cantor ook in de toekomst een belangrijke rol zal blijven spelen.

Oriëntatie- en basiscursus Koordirectie

KoordirigentDit najaar start de Kerkelijk instelling Sint Caecilia aartsbisdom met de oriëntatie- en basiscursus koordirectie (2021 -2022) op verschillende locaties binnen het bisdom Utrecht. De cursus bestaat uit vijftien zaterdagen van 10.00 – 14.00 uur met een frequentie van ongeveer een keer per twee weken, te beginnen in de laatste maanden van dit jaar, docent is Ronald de Haan.

Brief voor de Veertigdagentijd 2021

Aartsbisdom UtrechtTijd om het anker van de ziel uit te werpen. Dat is de titel van de brief voor de Veertigdagentijd 2021 van Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht.

We leven in zware tijden. Onze samenleving is tijdens de coronaviruspandemie op drift geraakt. Terwijl de tweede golf van besmettingen nog niet eens voorbij is, zien we al een derde golf op ons afkomen. Het blijft voorlopig ‘alle hens aan dek’.

Online Alphacursus

AlphaWaar vroeger de kerk een plek was waar verondersteld werd dat je erbij hoorde op basis van je geloof, draait het in deze huidige tijd op de eerste plaats om vertrouwen. De Alphacursus is een cursus waar dat vertrouwen met elkaar groeit, door samen een aantal weken met elkaar op te trekken en het praten over het geloof.

Kerstlandschap te Renkum

Kerstlandschap te RenkumVan het Kerstlandschap wat geplaatst is in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopnemingskerk te Renkum is een hele fraaie en stemmige opname gemaakt.

Digitale Kerstmis 2020: Kerststallen

KerststallenVanuit Veenendaal, een hele mooie presentatie over allerlei soorten kerststallen, van uit diverse plekken in de wereld.

Meest recente uitgave TitusBreed

Copyright © 2021 Parochie Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.