RoepingVind jij het fijn om samen met Jezus te praten, om met Jezus om te gaan? Heb jij wel eens een heel sterk verlangen, een soort van gevoel dat je eigenlijk geen naam kunt geven, maar wat iets te maken heeft met Jezus en met de kerk misschien? Dat je er hélemaal wilt zijn voor Jezus, voor God?

Dan zou het best kunnen zijn dat God af en toe voorzichtig bezig is om je te roepen. Niet écht roepen zoals wij dat naar elkaar doen (met de stem), maar om je te laten invoelen welke weg dat hij ziet voor jou. Als je zo'n gevoel hebt, is het belangrijk om daar niet alleen mee rond te lopen, maar er over te bidden en te praten. Met je ouders, met een priester of monnik of zuster.

Priesters en zusters zijn namelijk zo ooit door God geroepen. Ze hebben een 'roeping'.

Het is best lastig en wat beangstigend om er zeker van te zijn dat God je roept om priester of monnik of om zuster te worden. Deze week gaan we daarom de hele week bidden voor de jongens en meisjes die dat niet zeker weten. We gaan bidden dat ze niet bang zullen zijn, maar dat ze proberen om dichterbij Jezus te komen, zodat ze misschien hun verlangen, hun roeping beter kunnen voelen. Bidden jullie mee?

In het filmpje van deze week vertelt iemand die zelf ook priester is en nu een belangrijke functie heeft op de priesteropleiding (een school voor priesters) dat het helemaal niet vreemd is dat iemand onzeker is over zijn of haar roeping. Hij heeft het ook over paus Franciscus en Sint Josef. Over dromen, dienstbaarheid en trouw. Het ligt er waarschijnlijk een beetje aan hoe oud dat je bent, of dat dit een een interessant filmpje vindt of niet. Je ouders vinden er vast aanknopingspunten tot gesprek in: