Mariabedevaarten

Bedevaarten Maria van Renkum worden later hervat

Maria van Renkum op haar eigen plaats in de OL Vrouw ten Hemelopneming-kerk. Het miraculeuze beeld wordt al in een geschrift van het jaar 1380 genoemd. Twee bedevaarten naar Maria van Renkum gaan wegens de coronamaatregelen niet door: de Bloesembedevaart op 19 april en de Mariabedevaart speciaal voor zieken en senioren op 26 mei 2020. Drie andere bedevaarten blijven voorlopig wel op het programma staan: Sacramentsdag (14 juni), Maria ten Hemelopneming (Renkumse viering 14 augustus) en Gelderse Bedevaart (18 oktober).

Lees meer...

Pelgrims vinden de weg naar Maria van Renkum

MariabeeldGaat u eens staan vóór de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Renkum, dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Verwondert u zich, hoeveel mensen de kerk en het Mariapark in lopen. Zij komen hier om te bidden, om een moment van rust en bezinning te vinden en een kaarsje bij het 6,5 eeuw oude beeld van Maria op te steken.

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.