Programma 2020 Mariabedevaarten Renkum

Maria van Renkum op haar eigen plaats in de OL Vrouw ten Hemelopneming-kerk. Het miraculeuze beeld wordt al in een geschrift van het jaar 1380 genoemd.Ook in het jaar 2020 kunt u een bedevaart maken naar Maria van Renkum. Er zijn vijf georganiseerde bedevaarten, waarvan er één speciaal is bestemd voor zieken en senioren. Deze vindt op dinsdag 26 mei al voor de 64e keer plaats.

U bent welkom bij het prachtige Mariabeeld van vóór het jaar 1380 in de OL Vrouw ten Hemelopneming-kerk.

Onder deze knop:

kunt u zich, persoonlijk of met een groep, opgeven voor de Mariabedevaart speciaal voor zieken en senioren op 26 mei. De werkgroep bedevaarten treft alle voorzieningen om het u mogelijk te maken op een goede en plezierige manier deel te nemen. U kunt de gehele dag meedoen of alleen ’s morgens of ’s middags. Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur Ontvangst met koffie en cake
11.00 uur Pastoor Henri ten Have gaat voor in de eucharistieviering
12.15 uur Lunch
13.00 uur Gelegenheid voor deelnemers om individueel te spreken met pastores
14.00 uur Kinderprocessie in de kerk, met bloemenhulde
14.30 uur Theepauze
15.00 uur Plechtig lof
16.00 uur Afsluiting

Deelname aan de hele dag kost € 10,- per persoon, inclusief koffie, lunch en thee. Komt u alleen de ochtend (10.30-12.15 uur) of middag (14.00-16.00 uur), dan betaalt u € 3,- per persoon, inclusief koffie/cake ’s morgens of thee ’s middags. U kunt contant afrekenen bij binnenkomst in de kerk.

Kerk en Mariatuin dagelijks open

De OL Vrouw ten Hemelopneming-kerk in Renkum staat elke dag van 9 tot 17 uur voor u open. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Rosarium Mariae, het naast de kerk gelegen park met 20 kapelletjes waarin iconen vertellen over de mysteries in het leven van Jezus en Maria. In 2020 zijn er vijf vaste bedevaartdata, maar u kunt ook vragen om de ontvangst van u als groep bedevaartgangers. Belt u met de coördinator Leny Lotgerink, tel. 06 – 53 16 01 95. Al uw vragen over de bedevaarten kunt u ook mailen naar: .

Bovenaanzicht van de kerk.  Voor de Mariabedevaart speciaal voor zieken en senioren worden voorzieningen getroffen zodat zij goed kunnen deelnemen.  Ontvangst van een bedevaartgroep in de Mariakapel.

(Klik op de foto om deze te vergroten).

De bedevaartfolder 2020 kunt u hieronder downloaden.

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand Bedevaarten naar Maria van Renkum_programma 2020.pdfBedevaarten naar Maria van Renkum_programma 2020.pdf2019-12-20

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.