Jolanda van Marwijk, nieuwe gezicht van de administratieAan Jolanda van Marwijk is het wel toevertrouwd om voor een parochie te werken en met parochianen om te gaan. Zij is lid van het locatiepastoraat (locatieraad & pastoraatsgroep) van de St. Willibrorduskerk in Herveld, deel van de parochie Maria Magdalena, is er penningmeester en koster. Vanaf 4 oktober is zij financieel-administratief en secretarieel medewerker van onze parochie, als opvolgster van Denise de Jong.

Eerst verrichtte Jolanda zeven jaar lang administratief werk voor kunststofproducent Albers Alligator in Wageningen, de afgelopen 29 jaar heeft ze de administratie gevoerd voor Samen Zorgen, een stichting die twee zorg- en verpleeghuizen beheert in Heteren en Herveld. Die opgeteld 36 jaren werkervaring komen meer dan goed van pas in haar nieuwe baan bij onze parochie, op de administratie in Wageningen.

Veelheid aan taken
Zij gaat voor 28 uur in de week aan de slag (niet op woensdagmiddag en op vrijdag) met een veelheid aan taken, zoals de verwerking van het financiële verkeer, betalingen en ontvangsten, het tellen en bijhouden van collecte-opbrengsten, en de administratie van de begraafplaatsen inclusief bijbehorende financiële transacties. Daarnaast ondersteunt zij het parochiebestuur in zijn correspondentie, en doet ze vier uur in de week secretariaatswerk voor pastoor Henri ten Have. “U bent een spil naar de lokale secretariaten van de parochie”, zo stond in de advertentie.

Zijn het, allemaal bij elkaar, niet heel veel werkzaamheden voor één persoon? Jolanda, met een glimlach: “Ik hou juist van veelzijdigheid in mijn werk, dus niet van het vooruitzicht om heel de dag met hetzelfde bezig te zijn. Bij Samen Zorgen heb ik onder meer de salarisadministratie verzorgd voor 300 collega’s en heb ik ook in de ondernemingsraad en personeelsvereniging gezeten. Ook in mijn persoonlijk leven ben ik actief, voor het gemeenschapshuis, scouting, de organisatie van de grootste Avondvierdaagse in onze regio Overbetuwe, en voor de kerk, natuurlijk.”

Eénpersoonspositie
Jolanda van Marwijk woont haar nu 56-jarige leven lang in Herveld-Andelst, ze is getrouwd met Tonny, het echtpaar heeft twee volwassen dochters. “De nieuwe stap naar de parochie zalige Titus Brandsma trekt me erg aan”, zegt ze. “Het is een solistische functie, maar gelukkig met veel contacten met vrijwilligers, bestuur en pastoraal team van de parochie. Met hen bouw ik graag een goede verstandhouding op.”