Berry met laptop in de Bernulphuskerk.Sinds de zomer beheert Berry van Brakel (45) de website van onze parochie. Hij is, met een mooi woord, webmaster. Berry is de opvolger van Peter Wijngaard. 

“Ik zag het wel zitten toen Peter in het overleg tussen locatieraden en parochiebestuur vroeg of iemand interesse had om het werk voor de website over te nemen”, vertelt de nieuwe webmaster. “Ik werk bij een onderdeel van de netwerkbeheerder Alliander, die ons allemaal voorziet van energie. Met collega-technici zorg ik ervoor dat de computersystemen die nodig zijn voor het transport van stroom functioneren. Er komt echt een hoop bij kijken om het licht, met een kleine letter ‘l’, te laten branden…”

Ervaring met websites
De elektronische verwerking, opslag en overdracht van informatie om een bedrijfsproces goed te laten verlopen, dat komt al een beetje in de buurt van het beheer van de website van een parochie. Berry van Brakel heeft ervaring met de bouw en het onderhoud van websites. “Ik speel al sinds mijn zevende jaar trompet, eerst bij muziekverenging Jubal Oosterbeek, nu bij de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Voor beide verenigingen heb ik de websites verzorgd”, zegt Berry. 

Ook als parochiaan is hij actief voor de locatie Oosterbeek: “Ik beheer sinds 2008 de website van de geloofsgemeenschap www.bernulphus.nl en ben zeven jaar lid van de locatieraad, en verder acoliet en koster.” Berry woont met zijn vrouw Martine en hun dochter en zoon in Wolfheze. “Ik verdeel de tijd die overblijft tussen parochie en muziekvereniging.”

Meer berichten gewenst
Het beheer van de website van de parochie kost hem naar eigen zeggen ‘vooralsnog weinig moeite: ik vind het gewoon een leuke klus’.

“Wel valt me op dat er niet zo heel veel content binnenkomt, dat zijn berichten en illustraties voor publicatie op het web. Daarom een oproep aan locaties en parochianen: heeft u iets interessants voor uw mede-parochianen, mail het me dan. Nieuws is nieuws, ook voordat het in het parochieblad of de lokale nieuwsbrief staat.”

Berry’s ideaal is dat er meer samenhang komt tussen de inzet van communicatiemedia van onze parochie.  “Dus tussen de site van de parochie www.ztitusbrandsmaparochie.nl (‘of lekker kort’: www.titusb.nl), www.tituszoekt.nl, TitusBreed, de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van de parochie, en straks wellicht ook Twitter en WhatsApp. Al die verschillende informatiekanalen hebben hun eigen waarde, samen hebben ze meerwaarde voor onze parochianen. Zeker met één redactie.”

Leesbaar en vindbaar
In de tussentijd is Berry van Brakel enthousiast aan de slag gegaan. “Een website biedt tegenwoordig zoveel meer mogelijkheden dan vroeger. Vanuit het systeem wordt de aangeboden tekst met beeld omgezet in een webpagina. Ik zorg graag voor een actuele website waarop berichten goed leesbaar worden gepresenteerd en gemakkelijk vindbaar zijn.”

Informatie voor de website in de vorm van een bericht, liefst met illustratie, kunt u mailen naar