Eagles_nest_Romayne_aan_de_piano.jpgAl weer voor de vijfde keer treedt de befaamde pianist Romayne Wheeler op in onze parochie. Was het een tijd stil tijdens de Coronajaren, dit jaar zijn we erg blij hem weer te mogen ontmoeten op zaterdagavond 20 mei in de Maria Virgo Regina-kerk van Bennekom. Het is zeer bijzonder dat Romayne Wheeler hier optreedt, want hij is een pianist van internationale faam. In 1968 behaalde hij zijn graad als componist aan de universiteit van Wenen. Sindsdien heeft hij in meer dan vijftig landen opgetreden. In 1992 gaf de Amerikaanse Wheeler zijn leven een bijzondere wending, toen hij bij de inheemse Tarahumara-bevolking in Mexico ging wonen. Dit bracht hem de bijnaam 'El pianista de la siërra'. De Tarahumara's zijn een zeer arm volk dat zich onder uiterst moeilijke omstandigheden moet zien te redden. Af en toe verlaat Romayne Wheeler 'zijn' Tarahumara's om concerten in Europa, Canada en de VS te geven. Op die manier kan hij geld inzamelen dat de Tarahumara's gebruiken voor onderwijs en medische zorg.

Programma
Op 20 mei zal Wheeler werken van Schumann, Massenet en Beethoven spelen. Daarnaast speelt hij ook eigen composities, die zijn beïnvloed door het extreme landschap van Noord-West Mexico en de Tarahumara-cultuur. Unieke composities, die getuigen van een groot gevoel van verwondering en een liefde voor de natuur. Tussendoor vertelt hij meer over zijn muziek en hoort het publiek boeiende anekdotes. Bezoekers zullen genieten van een avond vol prachtige muziek en fraai beeldmateriaal van de Tarahumara's, zie voor het complete programma de bijlage onderaan dit bericht.

Collecte
De toegang is gratis; er is een collecte ten goede van de stichting die de Tarahumara's ondersteunt. Kortom, alle reden om zaterdagavond 20 mei naar de Maria Virgo Regina-kerk (Heelsumseweg 1 te Bennekom) te komen! Aanvang van het concert is 20.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.

Donatie
Als u niet naar het concert kunt komen, dan kunt u toch het mooie werk van Romayne ondersteunen door een donatie over te maken op: NL 91 ASNB 8819 85 95 48 t.n.v. E.J.J.M. Konincks.

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand Programma 2023 Romayne Wheeler.pdfProgramma 2023 Romayne Wheeler.pdf2023-05-13