Nieuws in relatie tot Corona-virus

Algemene informatie parochie gedurende de corona crisis

InformatieIn bijgevoegd document vind u algemene informatie voor de zalige Titus Brandsma parichie gedurende de Corona crisis. En alternatieven voor het ontbreken van publieke liturgische acitviteiten,

Brief Pinksteren van de Nederlandse bisschoppen

Nederlandse BisschoppenHier vind u een pastorale brief van de Nederlandse bisschoppen bij gelegenheid van Pinksteren 2020. De bisschoppen willen gezamenlijk - nadat zij onlangs de protocollen hebben bekendgemaakt die een opstart van publieke vieringen weer mogelijk maken - in deze brief aan de hand van een bezinning op het lied ‘Kom, Schepper Geest, daal tot ons neer’ verhelderen wat de Heilige Geest betekent voor ons geloofsleven, heel concreet in deze in verschillende opzichten moeilijke en donkere tijd van de Coronaviruspandemie.

Lees meer...

TitusBreed tot aan de zomer nu vastgelegd

TitusBreed De hoofdredactie van TitusBreed heeft vergaderd over de mogelijkheden en inhoud van de nieuwe TitusBreed. En daarbij hebben we uiteraard ook gesproken over de nieuwe verschijningsdatum van het zomernummer van TitusBreed.

Overweging Paus Franciscus (tijdens Corona) 27-03-2020

Paus FranciscusOp vrijdag 27 maart 2020 toen de paus zijn zegen gaf, 'Urbi et Orbi', hield hij een prachtige overweging. De volledige tekst kunt u hieronder vinden.

Sacramentenbediening ten tijde van Corona

SacramentenKardinaal Eijk heeft op 30 maart een brief gestuurd over de sacramentenbediening ten tijde van het coronavirus. “Vanwege de ernst van het coronavirus en het helpen indammen daarvan, is het noodzakelijk in alle gevallen uiterst zorgvuldig om te gaan met zowel de ontvangers als de bedienaren van de sacramenten. Daartoe volgen bijgevoegd enkele richtlijnen en suggesties, mede naar aanleiding van vragen uit het pastorale veld,” zo schrijft de Utrechtse aartsbisschop.

Brief aan de parochianen

BriefRond 25 maart is er in het kader van de Coronoa crisis een brief naar alle parochianen gestuurd. De volledige tekst van deze brief kunt u hieronder vinden.

Lees meer...

Liturgische vieringen nu verder afgelast t/m Pinksteren

Corona virusIn reactie op de aangescherpte maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus op 23 maart, hebben de Nederlandse bisschoppen aanvullende maatregelen getroffen. Alle publieke liturgievieringen, ook die in kleine kring door de week, worden voor de gehele Paastijd, tot en met Pinksteren (op 31 mei) afgelast.

Vastenproject Lopend Vuur

Lopend VuurHet vastenproject 'Lopend Vuur', opgezet vanuit het Jaarthema, kan door het Coronavirus helaas niet doorgaan. Het hoopgevende, inspirerende gedicht van Denise Dijk, dat al 4 jaar samen met het 'Lopend Vuur' meetrok langs alle geloofsgemeenschappen, willen wij u niet onthouden.

Pastoraal woord voor de parochie Z. Titus Brandsma

Parochie Zalige Titus BrandsmaNaar aanleiding van het opschorten van de vieringen in het weekeinde n.a.v. het Corona-virus. Beste parochianen, of zal ik zeggen, zoals bij de preek, “broeders en zusters”? Want juist in deze tijd ervaren we hoezeer we met elkaar verbonden zijn in een wereldwijde broeder- en zusterschap, helaas in negatieve zin door het besmettingsgevaar, maar ook in positieve zin, op verschillende manieren. Juist door het gemis aan de kerkdiensten, de gezamenlijke koffie erna, zullen velen ervaren hoe dierbaar de gemeenschappelijke ontmoeting is. Dit gemis kan maken dat we meer waarderen wat gewoon is.

Pastoraal woord van kardinaal Eijk nav Corona

AartsbisdomNu in ons land het coronavirus zich meer en meer heeft verspreid met alle gevolgen van dien voor mensen persoonlijk alsook voor de hele samenleving, inclusief onze parochies en instellingen, wil ik u allen graag een woord ter bemoediging doen toekomen.

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.