Lockdown opnieuw verlengd

Lockdown kerkDinsdagavond 2 februari heeft het kabinet bekend gemaakt dat de lockdown nogmaals verlengd zal worden, tot in ieder geval dinsdag 2 maart.

Naar aanleiding hiervan heeft het pastoraal team, in overleg met de verschillende geloofsgemeenschappen het volgende besloten.

• Ede, Oosterbeek: In Ede en Oosterbeek zullen tot in ieder geval 2 maart geen vieringen of andere activiteiten gehouden worden in de kerk. U kunt in Ede op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30-11.30 uur in het Stiltecentrum terecht om een kaarsje aan te steken. Als de deur dicht zit, even aanbellen.
  • Veenendaal: Ook in Veenendaal zullen tot in ieder geval 2 maart geen vieringen gehouden worden in de kerk. Wel zal in Veenendaal de kerk op zondag van 9.30 uur tot 11.00 uur open zijn voor gebed en het aansteken van een kaarsje.
  • Bennekom: In Bennekom zullen tot in ieder geval 2 maart enkel online-vieringen gehouden worden zonder kerkgangers.
  • Rhenen: In Rhenen zal men vanaf 21 februari weer de tweewekelijkse viering houden.
  • Renkum, Wageningen: Wat betreft Renkum en Wageningen willen wij zowel de officiële verzoeken van de burgerlijke overheid, als ook de bereidheid van onze lokale vrijwilligers de doorslag laten geven omtrent de toegankelijkheid van de vieringen en de openstelling van de kerken voor de periode tot in ieder geval 2 maart.
  • Alle niet-direct noodzakelijke activiteiten en vergaderingen in onze parochie kunnen tot in ieder geval 2 maart enkel online plaatsvinden.

Het pastoraal team en het parochiebestuur begrijpen heel goed dat dit voor iedereen een moeilijke situatie is. Daarom zijn ze erg blij met alle betrokkenheid, ideeën en de diverse online-activiteiten die gelukkig wel gehouden worden.

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.