Pastor Guido DieterenBeste parochianen van de Titus Brandsmaparochie,

Eind augustus heb ik (pastor Guido Dieteren) na 23 jaar afscheid genomen als pastor van de Titus Brandsmaparochie. Wat een bijzondere en hartverwarmende dag was dat, ik kijk er met een heel goed gevoel op terug. En na dat prachtige afscheidsfeest is er veel gebeurd. 

In september ben ik begonnen in mijn nieuwe parochie: de Augustinusparochie in Berlicum, Middelrode, Heeswijk, Dinther, Loosbroek. De start was geweldig. Ik werd heel gastvrij onthaald en ik had een prachtige installatieviering in de Augustinusparochie, waarbij ook een vertegenwoordiging uit de Titus Brandsmaparochie aanwezig was. Ik heb zeer prettige collega's en een geweldig parochiebestuur. De samenwerking verloopt bijzonder fijn. Ik heb heel nadrukkelijk de eindverantwoordelijkheid over de parochie. Die krijg ik ook van mijn collega's en van het bestuur. In die functie voel ik me ‘als een vis in het water’ en ik werk dan ook met veel plezier als pastor in de Augustinusparochie.

Ondanks al dit goede nieuws heb ik een heftige periode achter de rug. Begin oktober werd ik na een ribkneuzing steeds zieker en half oktober werd ik totaal onverwacht opgenomen in het ziekenhuis vanwege acuut nierfalen. Daar is gebleken dat ik de ziekte van Kahler heb. Dit is een vorm van beenmergkanker. Gelukkig is dit heel goed te behandelen. Daartoe ontvang ik nu diverse chemokuren en uiteindelijk een stamceltransplantatie. Deze chemokuren ervaar ik als redelijk licht en ik kan dus ook gedeeltelijk werken. Wel dient dit zo veel mogelijk ‘op afstand’ te gebeuren. Het voorgaan in vieringen of aanwezig zijn bij grotere groepen mensen is nu helaas even niet mogelijk.

Moeilijk voor mij is nu vooral het luisteren naar mijn lichaam en het verstandig omgaan met minder energie. Dat ben ik niet gewend van mezelf en heb ik nooit eerder hoeven doen. Die balans vinden is een uitdaging. De verwachting is dat ik in ieder geval vanaf Pasen weer volledig de oude ben, zij het met een ziekte bij me. Maar die kan dankzij de medische wereld onder controle gehouden worden. 

De afgelopen periode hebben Rieneke en ik n.a.v. mijn ziekte héél veel reacties van parochianen mogen ontvangen. Daarvoor willen we iedereen hartelijk bedanken. Want uw blijken van meeleven, uw kaarsjes aansteken en uw gebed zijn ons tot grote steun!

Veel groeten van pastor Guido Dieteren