Lichtprocessie_bij_Maria_ten_Hemelopneming_2016.jpgIn de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming te Renkum wordt het hoogfeest van Maria ten Hemelopneming op de dag zelf, maandag 15 augustus, om 19.00 uur gevierd. Mgr. Herman Woorts, hulpbisschop van Utrecht, celebreert de eucharistie. Hij is als bisschop in het bijzonder verantwoordelijk voor de bedevaarten. Priester Erik Rozeman en pater Frans Bomers zijn medecelebrant.

Na de eucharistieviering wordt het beeld van Maria van Renkum vanaf ca. 20.00 uur in een lichtprocessie door het Mariapark gedragen. Dat gebeurt voor de eerste maal sinds 2016, toen de viering van Maria ten Hemelopneming ook ’s avonds plaatsvond.
De processie begint om ca. 20.00 uur, ongeveer een uur voor zonsondergang. De bedevaartgangers dragen een brandende kaars mee. De processie leidt langs de 20 iconen die in het Mariapark staan opgesteld en die in beelden spreken over het leven van Jezus en Maria.
Na afloop is er een ontmoeting met koffie/thee in de pastorie of bij goed weer ook op het kerkplein.

Aanmelden is niet vereist, maar dat kunt u wel doen wanneer u zeker wilt zijn van een stoel met rugleuning of een plaats voor uw rolstoel vooraan in de kerk. Klikt u hier 

Lichtprocessie 2016

Beeld van een eerdere lichtprocessie in het Renkumse Mariapark, bij de viering in 2016 van Maria ten Hemelopneming, toen gecelebreerd door mgr. Ted Hoogenboom.