gerardusbedevaart.jpgHet Twentse dorp Overdinkel is zondag 16 oktober de plaats van de 110e ige Gerardus Majella bedevaart in en rond de gelijknamige kerk.
Sinds 1912 wordt deze bedevaart gehouden. In de kerk, in 1908 gesticht door bouwpastoor Van Laak, bevindt zich een relikwie van beenderresten van de heilige. Gerardus Majella was een Italiaanse redemptorist-lekenbroeder die eenvoudig liefdadig werk verrichtte en in zijn korte leven (op zijn 29e jaar stierf hij in 1755 aan TBC) veel verschijningen aanschouwde. Aan hem worden wonderbaarlijke handelingen toegeschreven.

Dit jaar heeft de bedevaart ‘Vrede geef ik U’ als thema. Pastoor Rekveld celebreert om 11.00 uur de Eucharistie in de kerk aan de Hoofdstraat 76. Daarna is er een processie door het park achter de kerk. Het afsluitend Lof is om 15.00 uur. Voor kinderen van 4 tot 12 is er een nevenprogramma.

Bij de ingang van het park zijn devotionalia verkrijgbaar. Een misintentie kunt u opgeven via . Op rekeningnummer NL26 RBRB 092 992 2955 van Pelgrimsdorp Overdinkel maakt u hiervoor € 5,- over onder vermelding van: misintentie Gerardus bedevaart . Naar deze rekening kunt u ook € 5,- overmaken voor de bestelling van een novenekaars.

Voor meer informatie kunt u dinsdag- tot en met vrijdagmorgen tussen 10.00 en 11.30 uur bellen naar het parochiecentrum, tel. (053) 5381304 of mailen naar het secretariaat van de bedevaartgroep, .