Op 11 november 2022 is te Goor in de Heer is overleden de zeereerwaarde heer Theodorus Bernardus Maria Escher Priester van het Aartsbisdom Utrecht

Hij werd geboren te Markvelde op 7 april 1939. Na zijn priesterwijding op 17 juli 1965 was hij achtereenvolgens kapelaan te Deurningen en Veenendaal, vervolgens vanaf 1 september 1972 pastor van de H. Calixtus-parochie te Groenlo en vanaf 1 april 1976 tevens pastor van de Maria Moeder Godsparochie te Groenlo. Met ingang van 1 januari 1982 werd hij tevens benoemd tot deservitor van de H. Calixtusparochie te Groenlo. Vanaf 1 juli 1989 tot 1 januari 1994 was hij deken van het dekenaat Groenlo. Met ingang van 1 juli 2000 werd hij benoemd tot pastor in de sectie Groenlo en tot pastoor van de parochies te Beltrum, Groenlo en Lievelde. Op 1 juli 2004 ging hij met
emeritaat. Theo was een diep gelovig mens en pastor in hart en nieren. Een ware herder die tussen de mensen stond: altijd een luisterend oor, een troostend woord en oprechte aandacht en zorg voor ieder die op zijn pad kwam. In Groenlo was hij verschillende jaren catecheet op zes basisscholen en begeleidde hij de teams van leerkrachten. Zo heeft hij veel bijgedragen aan een eigentijdse geloofsoverdracht. Als deken en later, na zijn emeritaat, als contactpersoon van de emeriti was hij ook een herder voor verschillende collega’s. Vele jaren mocht hij zorg en steun ondervinden van zijn huisgenote, Dinie Lenselink, tot op een bepaald moment de rollen werden omgedraaid en Theo met bewonderenswaardige trouw haar mantelzorger werd tot haar overlijden. Toen zijn eigen gezondheid achteruit ging en bleek dat er geen  genezing meer mogelijk was, heeft Theo in overgave zijn sterven tegemoet gezien, in vertrouwen op God die niet laat varen het werk van zijn handen.

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand Overlijdensbericht Th.B.M. Escher.pdfOverlijdensbericht Th.B.M. Escher.pdf2022-11-15