Kindercatechese

Speciale kindercatechese filmpjes ten tijde van de Corona virus.

De vrucht van de heilige Geest, deel 7

ZelfbeheersingDeze catechese gaat over het laatste partje van de vrucht van de heilige Geest, ingetogenheid, ook wel zelfbeheersing genoemd. Wat dit partje te maken heeft met koken, kun je zien in dit filmpje.

De vrucht van de heilige Geest, deel 6

ZachtheidSoms worden mensen wel eens een 'watje', of 'soft' genoemd, maar wist je dat zacht zijn súpermoedig kan zijn? Dat noem je ook wel 'zacht-moedig'.

De vrucht van de heilige Geest, deel 5

David en JonathanIn deze catechese zijn we beland bij het zevende partje van de vrucht van de heilige Geest, Trouw, met David en Jonathan (uit 1 Samuël 20) als voorbeeld.

De vrucht van de heilige Geest, deel 4

GoedheidHoud je van speurtochten? In deze catechese wordt, onder andere, het verhaal van de barmhartige Samaritaan verteld. In de kerk van Wageningen wordt dat verhaal in één van de ramen uitgebeeld, leuk he? Weet je welk raam dat is? Ga er maar eens naar op zoek.

De vrucht van de heilige Geest, deel 3

GeduldBen jij wel eens ongeduldig? En word je daar dan wel eens onvriendelijk van? Ja? dan is deze catechese misschien wel iets voor jou!

De vrucht van de heilige Geest, deel 2

IJsDenk je dat je alles al weet van de vrucht van de Heilige Geest? Echt niet!

Lees meer...

De vrucht van de heilige Geest

VruchtenDit is best een aparte catechese, met kaarsen, met hartjes, en met een mandarijn !?

Roepingenzondag

RoepingenzondagVind jij het fijn om samen met Jezus te praten, om met Jezus om te gaan? Heb jij wel eens een heel sterk verlangen, een soort van gevoel dat je eigenlijk geen naam kunt geven, maar wat iets te maken heeft met Jezus en met de kerk misschien? Dat je er helemaal wilt zijn voor Jezus, dat je voor hem in vuur en vlam staat?

Lees meer...

Roeping (dromen, dienstbaarheid en trouw)

RoepingVind jij het fijn om samen met Jezus te praten, om met Jezus om te gaan? Heb jij wel eens een heel sterk verlangen, een soort van gevoel dat je eigenlijk geen naam kunt geven, maar wat iets te maken heeft met Jezus en met de kerk misschien? Dat je er hélemaal wilt zijn voor Jezus, voor God?

Beloken Pasen-deel 2

Beloken Pasen Feest van de Goddelijke Barmhartigheid. Deel een al gezien? Dan volgt nu, zoals beloofd, de tweede catechese over Beloken Pasen.

Lees meer...

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.