Kindercatechese

Speciale kindercatechese filmpjes ten tijde van de Corona virus.

Berg TaborJezus ging met 3 leerlingen de berg Tabor in Israel op, en daar gebeurde iets bijzonders! Dit vieren wij op 6 augustus.

St. Ignatius van Loyola - 31 juli

St. Ignatius van Loyola, portret door Peter Paul RubensIn dit filmpje een van de bekendste heiligen van de katholieke kerk.

Bijzondere dag voor Gauthier de Bekker

Gauthier de BekkerSpeciaal verzoek voor 25 juli, een hele bijzondere dag voor Gauthier de Bekker: hij wordt of is dan tot priester gewijd. Vandaar dit speciale verzoek aan jullie allemaal.

Heilige apostel Jacobus

Wierookvat van Santiago de Compostella25 Juli, feestdag van de Heilige apostel Jacobus. Hoe komt de apostel Jacobus in Spanje? Hoe werkt een wierooksvat?

Lees meer...

Het graan en het onkruid

Onkruid tussen het graanWat is de relatie tussen graan, onkruid, God en de kapper? In de wereld zie je goede dingen, maar ook slechte. Hoe kan je zelf het goede blijven doen, het graan strooien en tegelijkertijd het uithouden met tegenslag en het kwaad, het onkruid in de wereld?

Sint Benedictus

Sint BenedictusSint Benedictus, de patroonheilige van Europa, de heilige van 11 juli. Met een verwijzing naar een boek waarin beschreven staat wat de regel van Benedictus (bijna 1500 jaar oud!) voor de mensen van nu kan betekenen.

Camillus de Lellis

Camillus de LellisOp 14 juli gedenken we een Heilige die niet zo bekend is, maar wel heel interessant. Benieuwd? Kijk maar snel!

Ongelovige Thomas?

De ongelovige Thomas door CaravaggioHebben jullie wel eens van de uitdrukking 'Ongelovige Thomas' gehoord? En ben je benieuwd naar het antwoord op de vraag van Aukje uit Veenendaal? Bekijk dan snel dit filmpje!

Sint Elisabeth van Portugal

Sint ElisabethMaar weinig mensen kennen de Heilige Elisabeth van Portugal, geboren als prinses! Ben je benieuwd? In deze catechese leer je iets meer van deze bijzondere Heilige.

Brief aan de vluchtelingen

MigrantenZaterdag 20 juni was het wereldvluchtelingendag. Wat kunnen wij voor de vluchtelingen doen?

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.