Kindernevendiensten

Speciale kindercatechese filmpjes ten tijde van de Corona virus.

De Heilige Geest

Heilige GeestTussen Hemelvaart en Pinksteren zijn er negen dagen. Het is de tijd waarin we de Heilige Geest verwachten. Pastoor Henri ten Have vertelt daarover.

Hemelvaart

HemelvaartVanuit een speciale positie, de klokkentoren van de kerk in Wageningen, vertelt pastoor Henri ten Have over Hemelvaart.

De schepping volgens paus Franciscus

Sint FranciscusPastoor Henri ten Have verhaalt in de tuin van de pastorie over Laudato Si'. Het is het verhaal van de schepping volgens paus Franciscus.

Heilige Maria in Renkum

Bloesembedevaart RenkumOp 19 april zouden we eigenlijk de bloesembedevaart gemaakt hebben. Dat is helaas niet doorgegaan vanwege de Cornona-crisis. Daarom hebben we voor de Moederdagzondag een kinder­catechese opgenomen over Maria.

Groet Eerste Communicanten

Eerste CommunieOp moederdag zou het feest van de eerste heilige communie zijn gevierd in Wageningen. Nu dit helaas door het coronavirus moest worden uitgesteld, hebben Annie Keukens en Pastoor ten Have een boodschap voor de communicanten ingesproken, met een uitnodiging om een mini-rozenkransje te komen halen in de kerk.

Bevrijdingsbrood, brood van leven

BevrijdingsbroodKindernevendienst filmpje: Pastoor Henri ten Have vertelt over het bevrijdingsbrood. Tussen Koninginnedag en 5 mei kunnen Nederlanders die de oorlog hebben meegemaakt de herinnering aan het Bevrijdingsbrood ophalen. Een groot aantal bakkers heeft het witte tarwebrood dat een hongersnood tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog voorkwam dan in de winkel liggen. Het Bevrijdingsbrood wordt gebakken volgens een speciaal recept, waarbij roomboter en suiker twee belangrijke ingrediënten zijn. Een in roggebloem bestrooide afbeelding van een historisch vliegtuig maakt het brood af.

Het leven van Titus Brandsma

Titus BrandsmaKindernevendienst filmpje: Pastoor Henri ten Have vertelt over het leven en de laatste dagen van Titus Brandsma.

De Goede Herder 3 mei 2020

De Goede HerderKindernevendienst filmpje: over de Zondag van de Goede Herder (Roepingenzondag), de Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei). Door pastoor Henri ten Have.

Alphons Ariens 160 jaar!

Alphons AriensKindernevendienst filmpje: over Alphons Ariens die op 26 april 160 jaar geleden geboren is. Door pastoor Henri ten Have.

Emmausgangers 26 april 2020

De Emmausgangers door RembrandtSpeciale introductie van de Kindernevendienst filmpjes door pastoor Henri ten Have. De Emmausgangers.

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.