De Heilige Apostelen Petrus en Paulus

Petrus en Paulus, vroege iconen ontdekt in RomeMaandag 29 juni, is het weer een feestdag, en niet zomaar een feestdag, maar van twee hele beroemde heiligen, twee Apostelen. Deze catechese gaat over te Heilige Apostelen Petrus en Paulus.

Petrus (Grieks: Πέτρος, Petros, "(grote) steen", "rots"; Aramees: Kefas) (Galilea, geboortedatum onbekend - Rome(?), ca. 64) was een van de twaalf apostelen van Jezus. Petrus was zijn bijnaam, die hem door Jezus werd gegeven. Oorspronkelijk heette hij "Simon" of "Simeon". Om die reden wordt hij ook wel als Simon Petrus aangeduid of als Simeon Petrus.

Paulus (Oudgrieks: Παῦλος, Paulos; Hebreeuws: שאול התרסי, Šaʾul HaTarsi, "Saul van Tarsus") (Tarsus (Cilicië), ca. 3 - waarschijnlijk Rome, na 60) was een leider van de vroege christelijke kerk en speelde een centrale rol in de vroege ontwikkeling en verspreiding van het christendom in de gebieden rondom de Middellandse Zee, in het bijzonder in Klein-Azië en Griekenland.

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.